Kött i chilisås
En rätt som vi gör lite då och då är kött i chilisås. En perfekt vardagsrätt där man använder skinkschnitzel, den går snabbt att tillaga och är god och smakrik. Dessvärre fick maträtten denna gång serveras med makaroner då det var det som fanns hemma men fördelen var ju att då gick ju maten ännu snabbare att tillaga =)
3 port.
Fläskkött i lagom mängd, jag tog skinkschnitzel denna gång
Fläskkött i lagom mängd, jag tog skinkschnitzel denna gång
1/2 röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 dl mellangrädde eller grädde
1 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 dl mellangrädde eller grädde
1 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 tsk soja
Strimla eller skär fläskköttet i lagom stora bitar. Finhacka rödlök. Stek rödlöken mjuk i en stekpanna/wokpanna med lite smör. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt det strimlade köttet. När köttet är genomstekt tillsätter du grädde, kalvfond, sambal oelek och soja. Låt småputtra några minuter. Klart! Servera med pasta eller ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Sarah
Gillar din blogg väldigt mycket! Detta är den andra rätten som jag provlaga och det var verkligen gott! Tack för bra recept!
Trackback