Valborgsmiddag

Igår stod grillat kött på menyn. Helstekt ryggbiff närmare bestämt. Vi åt köttet med ugnsrostad potatis och två såser samt sallad. Älskar grillad mat och när solen skiner och det är vår i luften är det extra gott!











Kött: Helgrillad ryggbiff. Endast kryddad med olivolja, salt och peppar. Grillad till 58 grader.

Potatis: Skala potatisen. Skär i halvor. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter beroende på storlek på potatisen. Ha olivolja och flingsalt på innan du steker dem i ugnen. Häll på lite torkad timjan innan servering.

Såser:
Chilisås: Blanda ihop 2 dl creme fraiche, salt, 1/2 lime (saften), 1 tsk sambal oelek, 1/2 msk farinsocker och 1 pressad vitlöksklyfta. Ställ kallt innan servering.
Basilikasås: Blanda ihop hackad färsk basilika, 2 dl gräddfil, salt och 1 pressad vitlöksklyfta. Ställ kallt innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0