Salviakyckling med citronpasta

*Du har väl tävlat i min krydd-tävling? Om du missat den så hittar du den HÄR!

Häromdagen gjorde vi en väldigt god och lättlagad rätt till middag, att den dessutom räckte till tre matlådor gjorde det hela ännu bättre. Hela familjen gav rätten tummen upp!





4-5 port.

1/2 pkt bacon, 70g (nästa gång tar jag gärna ett paket bacon)
Ca 800-1000g kycklingfilé
1/2 kruka färsk salvia
Flingsalt och nymalen svartpeppar

400-500 g pasta, gärna papardelle
1 burk crème fraiche, 2 dl
1 ½ msk kycklingfond
1/3 citron, saften (ca 1 msk)
1/2 msk rivet citronskal
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Stek baconskivorna knapriga i en panna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingfiléerna på längden till tunna schnitzlar. Salta och peppra. Hetta upp en rejäl klick smör i pannan. Stek de tunna kycklingskivorna gyllene i ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt salviabladen och stek ytterligare 1 minut. Krossa de knaper-stekta baconskivorna över kycklingschnitzlarna i pannan.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Lägg crème i en kastrull tillsammans med fond och citronsaft. Värm och smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner citronskalet. Blanda ner citronsåsen i den nykokta pastan. Lägg kycklingfiléerna och baconet på pastan. Servera direkt.

Inspiration. Mathem.se


Kommentarer
Postat av: Sanna

Lät hur gott som helst måste testas :)

Önskar dig en mysig söndag

Kram

2012-05-20 @ 10:03:38
URL: http://sockersanna.blogspot.com
Postat av: Camilla

Mums vad det där såg gott ut!

Kram!

2012-05-20 @ 13:39:29
URL: http://cammo69.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0