Parmainlindad torsk med tagliatelle
Denna rätt var det riktigt länge sedan vi gjorde men mums vad god den var. Torsken fick en massa smak från parmaskinkan och det goda smöret. En rätt vi absolut kommer göra flera gånger!

4 portionsbitar torsk (4 bitar motsvarar ca 600 g) MSC- eller Kravmärkt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad timjan, gärna citrontimjan
4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g)
75 g smör
1 vitlöksklyfta
400 g färsk pasta
1 påse babyspenat (à 65 g)
Koka upp saltat vatten till pastan. Krydda fisken runt om med salt, peppar och timjanen. Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och fäst med en tandpetare. Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. Pensla fisken med lite av vitlökssmöret och grilla över glöd eller stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med spenaten. Servera fisken med resten av det varma vitlökssmöret och spenatpastan.
Ååh gud vad gott det låter!! Jag som är jättehungrig just nu hehe.
Sv: Ja vi har tre favoritnamn, så nu får vi bara vänta och se vad hon passar att heta när vi ser henne hehe ;)
ÅÅÅH tagliatelle, guud vad sugen jag blev på det nuu! Du har superfin blogg! Kram
Mmm, låter gott...det ska jag testa! :-P!
MEN så gott!!
Jag Önskar dig en jätte fin Fredag!
Oj, det där lät gott. Kanske skullle kunna funka även för någon som vanligtvis inte gillar fisk (läs: min man)
Jag gillar både fisk och pasta, så det kanske jag provar :)
Åh så gott det såg ut!
Jasså! När fick du han? Förra året?
Och när hade du BF då? :)
Det låter gott! Spännande att kombinera fisk och lufttorkad skinka, det var nytt för mig!