Jordgubbssalsa
Den här jordgubbssalsan testade vi för första gången förra helgen och alla gav den tummen upp! Enligt receptet skulle den passa till lamm och då det var precis vad vi grillade så testade vi salsan tillsammans med lammet och det var verkligen jättegott och somrigt.


4–6 portioner
2 hackade schalottenlökar
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
5 dl tärnade jordgubbar
1/2 dl grovhackade pistaschnötter
flingsalt
nymald peppar
Blanda lök, örter, citronsaft och olivolja. Hit kan du förbereda, låt stå kallt i väntan på servering. Vänd ner jordgubbar och nötter vid servering. Smaka av med salt och peppar.
Inspiration: Expressen Grilla
2 hackade schalottenlökar
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
5 dl tärnade jordgubbar
1/2 dl grovhackade pistaschnötter
flingsalt
nymald peppar
Blanda lök, örter, citronsaft och olivolja. Hit kan du förbereda, låt stå kallt i väntan på servering. Vänd ner jordgubbar och nötter vid servering. Smaka av med salt och peppar.
Inspiration: Expressen Grilla
Kommentarer
Postat av: ILR
detta måste jag pröva!
Postat av: Jenna
men gud så spännande det lät! Skulle aldrig komme på att göra salsa av jordgubb. Gillar inte lamm men kanske får testa den till nått annat kött och se hur det blir! :)
Postat av: Johanna
Åh vad gott det låter! Somrigt och härligt :)
Trackback