Jordgubbs- och rabarberpaj
Till efterrätt på valborgsmässoafton gjorde jag en jordgubbs- och rabarberpaj. Den blev supersmarrig om jag får säga det själv och jag kommer absolut att göra den fler gånger - en riktig sommarpaj! Pajen serverades med vaniljvisp.


Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl strösocker
100g smör
Fyllning:
3 stjälkar rabarber
0.5 liter jordgubbar
0.5 dl strösocker


Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl strösocker
100g smör
Fyllning:
3 stjälkar rabarber
0.5 liter jordgubbar
0.5 dl strösocker
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Kommentarer
Postat av: LILLA ELIN [DRÖMMEN OM ETT BARN]
Hejsan!
Tänkte titta in & tipsa om en underbar sida som säljer handgjorda smycken. Dom är en av dom billigaste på smycken i HELA sverige. Och just idag den 2/5 får man med en hemlig ring på köpet om man gör en beställning :)
http://bombydesign.se
Postat av: sandra
Tack snälla!
Åh, vad mumsigt! Funderar nästan på att göra den här idag bara för det :)
Postat av: ann-sofie
mumsigt :)
Trackback