Parmainlindad kycklingfilé med balsamvinägersås
Mums vilket god rätt vi gjorde i helgen för första gången - parmainlindad kycklingfilé med balsamvinägersås serverades med ris och sallad. God och festlig rätt, perfekt för middagsbjudningar eller fredags/lördagsgott med ett glas gott vin till! Denna rätt kommer jag absolut göra fler gånger!

4 port. + någon matlåda
1 påse/förpackning kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor parmaskinka
4 dl vispgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15-20 min. Se till att kycklingen är helt genomstekt, den får ej vara röd. Servera med sallad och kokt ris.
Inspiration: Starwoman

4 port. + någon matlåda
1 påse/förpackning kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor parmaskinka
4 dl vispgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15-20 min. Se till att kycklingen är helt genomstekt, den får ej vara röd. Servera med sallad och kokt ris.
Inspiration: Starwoman
Kommentarer
Postat av: Jessica
Så mumsigt, ser väldigt gott ut!
Nu har jag fått mössan jag vann hos dig, den är superfin!
http://jessicaspace.devote.se/blogs/18303108/till-knoppen.htm
Postat av: Amanda
Mums, det får provas! ;)
Postat av: milla
Jag blir lika förvånad varje gång är jag använder balsamvinäger att det blir så god smak på maten. Denna rätt ska jag prova
Trackback