Rödspätta med kräft-äggsås
Så var det fredag igen, hoppas att ni får en underbar helg!
Denna middagsrätt kommer från matkassen och var väldigt god. Dock var rekommendationen att äta den med ris och det håller jag inte alls med om, denna rätt ska absolut ätas med potatis och ingenting annat.

4 port.
400g rödspättafilé
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lättcrème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
Tina spättan. Koka äggen 8 minuter. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet. Låt kräftorna rinna av. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida. Servera fisken med kräft-äggsåsen och potatis i någon form.
Inspiration: ICA.se
Denna middagsrätt kommer från matkassen och var väldigt god. Dock var rekommendationen att äta den med ris och det håller jag inte alls med om, denna rätt ska absolut ätas med potatis och ingenting annat.

4 port.
400g rödspättafilé
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lättcrème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
Tina spättan. Koka äggen 8 minuter. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet. Låt kräftorna rinna av. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida. Servera fisken med kräft-äggsåsen och potatis i någon form.
Inspiration: ICA.se
Kommentarer
Trackback