Mjuk kaka med smak av vanilj, citron och vit choklad
Idag bakades det här hemma! En mjuk kaka med smak av citron, vanilj och vit choklad. Den blev god tyckte alla som smakade den, inte så där söt som vissa kakor kan bli utan syrlig och smaskig. Toppade kakan med jordgubbar och smultron vilket passade jättebra.

2 ägg
1,5 dl strösocker
Frön från en vaniljstång
100g smör
100g vit choklad
Skalet från en citron
2,25 dl mjöl
Kokos till formen
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner chokladen i den till den är smält. Vispa ägg, socker och vaniljfrön pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen i äggvispet. Riv citronskal från en citron och rör ner det i blandningen. Rör till sist ner mjölet. Smöra en form på 22-24 cm och ”bröa” med riven kokos. Grädda kakan i 15 - 20 minuter. Låt svalna och toppa med valfria bär.
Inspiration: Bakverk & Fikastunder
Kommentarer
Postat av: anna
ser väldigt god ut
Postat av: Petra
Det ser jätte gott ut! :)
Trackback