Köttfärsbiffar
Igår gjorde jag köttfärsbiffar i en god, smakrik sås som serverades med färskpotatis. Såsen innehåller bland annat rosépeppar, kalvfond och färsk timjan och alla tre ingredienserna är ju supergoda i såser. Alla i familjen gav rätten tummen upp och åt med god aptit.


3-4 port.
ca 500g köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
½ tsk salt
2 dl Creme Fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
½ tsk salt
2 dl Creme Fraiche
1 tsk grovmalen rosépeppar
1 tsk soja
1 tsk soja
1/2 - 1 msk kalvfond
Färsk timjan
1/2 dl vatten
Färsk timjan
1/2 dl vatten
Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till ca 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min. Servera med kokt potatis.
Kommentarer
Postat av: Tina
Låter gott! Rosépeppar i sås är väldigt gott!!
Postat av: Carina
Åh detta lät supergott!! Det måste jag testa! Är lite trött på vanliga pannbiffar och brunsås.....
Trackback