Hallon- och rabarberpaj
Idag bakade jag en hallon- och rabarberpaj utav rabarberna som växer utanför stugan i Dalarna där vi befinner oss just nu. Med lite vit choklad i och mycket smuldeg blev den väldigt god, serverades med marsansås.


250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
ca 200g frysra hallon
ca 300g rabarber
1 dl strösocker
1 dl strösocker
Vit choklad efter tycke och smak
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till smuldegen. Skär rabarberna i mindre bitar och fördela dem och de frysta hallonen i en pajform/ugnsfast form. Strö över socker och lite hackad vit choklad. Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter i mitten på ugnen till pajen fått en fin färg.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Smulpaj är så gott! Gott att ha i vit choklad också! Ha det fint
Postat av: Sofie Jansson
Oh ser kanon god ut! :)
Trackback