Mozartkulor

 
Julgodisbak nr 2 blev Mozartkulor. Goda godisar som räcker länge då de är mäktiga med både nougat och mandelmassa. Hittade söta strössel i form av snöflingor på mataffären som fick agera dekoration.
 
 
ca 25 st.

200 g Odense Nougat
200 g Mandelmassa
150 g Mörk choklad

Skär nougaten i bitar, ca 25 st. Rulla nougaten till bollar och lägg i frysen så de stelnar medan du förbereder mandelmassan. Skär mandelmassan i lika många bitar som nougaten och tryck ut mandelmassan till runda cirklar. Ta ut nougaten ur frysen och lägg en nougatboll på varje mandelmassecirkel. Täck mandelmassa över nougatbollen och rulla till en boll. När allt blivit bollar värmer du chokladen över vattenbad till den smält. Doppa varje nougat/mandelmassaboll i chokladen och lägg på bakplåtspapper till de stelnar. Garnera gärna med fint strössel innan chokladen stelnar. Förvaras svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0