Lakritstryffel

Idag har det bakats här hemma - julgodis stod på agendan och jag och sonen hjälptes åt att baka. Mysigt när man kan göra sådana här saker tillsammans.
 
Detta är en av mina favoriter som jag gärna gör varje jul, tryffel med smak av saltlakrits - mums!
 
 
ca 30 st praliner

1,5 dl vispgrädde
10 st turkisk peppar
225 g choklad (jag blandade mörk och ljus choklad)
1 3/4 dl flor rörsocker
200 g mörk choklad att doppa pralinerna i
Flingsalt till garnering

Lägg grädden och turkisk peppar i en rostfri kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud med lock på kant i 10 minuter. Tillsätt chokladen i bitar och rör om till blandningen är slät. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret och rör om till massan är slät, täck över och låt stå svalt i två timmar. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Forma massan till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite flingsalt och låt stå kallt till chokladen stelnat. Förvara pralinerna svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0