Fläskfilégratäng

Tyvärr fick jag ingen bra bild på denna maträtt men jag måste ändå lägga upp den här då den var riktigt, riktigt god. En perfekt helgrätt då den känns lite festligare än en vardagsrätt men den blir ändå perfekt som matlåda om det blir någonting över. Underbart att det nu är vitt på marken av all snö och att vi får en vit första advent på söndag. Här har städats och adventpysslats denna kväll och sonens adventskalender har gjorts i ordning med ett litet paket varje dag fram till julafton så förhoppningsvis kommer han bli överraskad imorgon när det är dags att öppna första paketet.
 
 
4 port.
 
ca 800g fläskfilé
1 paprika i valfri färg
200g Philadelphiaost
2-2,5 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
1-2 tomater
Riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka paprikan och lägg i en ugnsfast form. Putsa och skiva upp fläskfilén i lagom tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och paprikapulver, Bryn köttet färdigt i en stekpanna. Lägg den genomstekta fläskfilén över paprikan. Värm ingredienserna till såsen i en kastrull (Philadelphiaost, creme fraiche, kalvfond, sambal oelek, chilisås, paprikapulver). Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fläskfilén. Skiva tomater och lägg över såsen och toppa med riven ost. Gratinera fläskfilégratängen i ca 20 minuter. Servera med ris eller potatisklyftor och en god sallad.
 
Inspiration: Jennys Matblogg

Kommentarer
Postat av: Victorias provkök

Mm vad gott, ibland är det svårt att fota mat, men tack för receptet:)
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

2012-12-01 @ 09:02:04
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
Postat av: Caroline

Gott! :-)

2012-12-02 @ 11:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0