Christmas Cupcakes

På julafton bakade jag och sonen Christmas Cupcakes, första gången jag bakar dessa och de var supermumsiga. Lillbrorsan kallade dem världens godaste och har redan bokat in att dessa ska bakas till hans födelsedag (i september kan tilläggas) :)
 
 
12 cupcakes:
 
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

White chocolate frosting
200 g vit choklad av god kvalitet
200 g Philadelphiaost
Garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Rör ner chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter. Låt svalna. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och låt svalna. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl innan den breds på dina muffins. Garnera med valfria tillbehör, jag hade strössel i form av granar.
 
Inspiration: Leila Lindholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0