Castello Alps

Ber om ursäkt för att det varit tyst här inne, det enkla och jobbiga svaret stavas vinterkräksjukan :( Först åkte sonen på det, sedan jag och sist maken men nu är vi äntligen på benen igen!
 
För några några veckor sedan fick jag hem ostar från Castello Alps. Ostarna är perfekt att använda som dessertostar men även i matlagning. Alla tre ostarna är unika och alla kan hitta sin favorit. Hirten, Classic och Weissbier tillverkas 800m över havet, i den tyska regionen Allgäuland i Alperna på gränsen mellan Schweiz och Österrike. De görs av mjölken från små gårdar med max 25 väl ompysslade kor.
 
Weissbier - Har en smak med bahaglig beska från öl, sälta och sötma. Doften är sötaktig och konsistensen är mjuk och spänstig.
 
Classic - Smaken har toner av ljust öl, skållad mandel och sälta. Doften är mild, något rökig med inslag av bergsörter. Konsistensen är slät.
 
Hirten - Smakar kraftfullt, fylligt och komplext med utpräglad sälta, pikant syra samt toner av karamell. Doftar knäckigt och svagt av kåda.
 
 
Alla tre ostarna får tummen upp från mig och maken. Ett tips är att servera ostarna med goda kex, päron och vin men även med dessa två tillbehör:
 
Gurksallad med senap
 
1 gurka
1/5 dl kallpressad rapsolja
1 msk vit balsamvinäger
2 tsk senapsfrön
1 msk fransk senap
2 krm salt
 
Skala och dela gurkan på längden. Tag ur kärnorna och skär gurkan i 1 cm breda skivor. Rör ihop rapsolja, vinäger, senapsfrön, senap och salt. Vänd ner gurkan.
 
 
Rostade nötter med honung
 
3/4 dl sötmandel
3/4 dl hasselnötter
1/2 dl valnötter
3/4 dl cashewnötter
50g smör
2 dl honung
 
Rosta mandel och nötter i en torr, varm panna. Lägg dem på ett fat. Låt smör och honung smälta ihop i pannan. Vänd ner mandel och nötter, låt koka 1-2 minuter  tills det blir simmigt.
 
 
Läs mer om ostarna, recept till tillbehör till ostarna och få rabattkupong på http://www.arla.se/Default____33302.aspx

Kommentarer
Postat av: anna

Hoppas ni mår bättre nu

2012-12-17 @ 07:47:04
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0