Italienska miniburgare

En riktigt god vardagsrätt gjorde vi igår - italienska miniburgare i en sås med soltorkade tomater och basilika. Alla i familjen gav den tummen upp. Man kan servera rätten med vad som helst, vi hade kokt färskpotatis över i kylen så detta fick bli stekt potatis, perfekt när man kan ta vara på sådant man har i kylen till andra rätter!
 
 
4 port.
 
500g nötfärs
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 citron, skalet
2 vitlöksklyftor, pressade
6 soltorkade tomater
1/2 kruka färsk basilika
1/2 dl vatten
2 dl grädde
Ev flingsalt och svartpeppar
 
Skölj citronen nogrannt och riv det yttersta skalet. Lägg detta i en bunke med nötfärs, flingsalt, svartpeppar och pressade vitlöksklyftor. Blanda ihop till en färs. Forma till 8-12 miniburgare i samma storlek. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja. Stek miniburgarna ca 3-4 minuter på varje sida. Hacka soltorkade tomater och basilika. Lägg detta i stekpannan tillsammans med vattnet. Låt koka upp. Tillsätt grädde och eventuellt mer flingsalt och svartpeppar. Låt koka upp. Servera med valfritt tillbehör, jag hade stekt potatis.
 
Inspiration: Mathem.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0