Fläskkotlett med ugnsstekt potatis och tomatsås

Vi köper i stort sett aldrig fläskkotlett och särskilt inte fläskkotlett på ben då vi tycker att det finns bra mycket godare köttsorter men nu fick vi detta i våran matkasse och denna maträtt blev riktigt god! Tomatsåsen kommer vi absolut att göra fler gånger då den var smakrik och god och passade perfekt med både köttet och potatisen.
 
 
4 port.
 
900 g fast potatis
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
3 msk strösocker
500 g krossade tomater
3 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
salt och peppar att smaka av med
4 fläskkotletter med ben
 
Sätt ugnen på 225°C. Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull. Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida. Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad.
 
Inspiration: ICA.se

Kommentarer
Postat av: Emma - Olivias mamma ♥

Mums!

2012-08-23 @ 12:21:33
URL: http://emmaskoog.webblogg.se
Postat av: Gunnar

Matkasse
Hej,
http://www.matkasse.com/
Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
//Gunnar

2012-11-02 @ 09:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0