Dillbakad lax med pressad potatis

Idag är det Skärtorsdag! Skönt det ska bli med lite långledigt!
Har ni några planer för påsken?

Häromdagen tillagades en ny laxrätt med dilltäcke - gott var det tyckte hela familjen. Och tänk att pressad potatis är så gott, det är nästan den potatis-form jag gillar bäst!



3 - 4 port.

4 port laxfilé (à 125 g)
Potatis
1 kruka dill
1-1,5 dl lättcrème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Tina laxen. Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Finhacka dillen. Blanda dillen med crème fraiche och dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred dillcrèmen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter. Pressa potatisen. Servera laxen med pressad potatis och ärtor.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0