Fisksoppa
Soppor och grytor är ju så gott på hösten och här kommer en fisksoppa som både är jättegod och LCHF-vänlig! En skvätt vitt vin passar så gott i fisksoppar så nästa gång du får lite vin över kasta inte vinet utan spara, spara, spara (går utmärkt att frysa in) och använd i matlagning!

4 port.
1 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 msk fiskfond
3 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
400 g vit fisk, t ex torskfilé
100 g kallrökt lax
2 dl skalade räkor
2 msk hackad färsk dill
Aioli
Skala och finhacka löken och fräs den i smör i en stor gryta. Tillsätt vatten, vin, fiskfond och grädde. Smaksätt med vitpeppar. Låt koka i fem minuter. Skär den vita fisken i stora kuber och strimla laxen. Lägg den vita fisken i grytan och sänk värmen. Låt sjuda i ca tre minuter. Fisken är färdig när den är vit även inuti. Ta grytan från värmen och tillsätt lax, räkor och dill. Servera genast med aioli.
Inspiration: LCHF - Husmanskost med Anna Hallén

4 port.
1 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 msk fiskfond
3 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
400 g vit fisk, t ex torskfilé
100 g kallrökt lax
2 dl skalade räkor
2 msk hackad färsk dill
Aioli
Skala och finhacka löken och fräs den i smör i en stor gryta. Tillsätt vatten, vin, fiskfond och grädde. Smaksätt med vitpeppar. Låt koka i fem minuter. Skär den vita fisken i stora kuber och strimla laxen. Lägg den vita fisken i grytan och sänk värmen. Låt sjuda i ca tre minuter. Fisken är färdig när den är vit även inuti. Ta grytan från värmen och tillsätt lax, räkor och dill. Servera genast med aioli.
Inspiration: LCHF - Husmanskost med Anna Hallén
Kommentarer
Postat av: milla
Vad gott med fisksoppa
Trackback