Italienskt lantbröd
Här kommer ett nytt recept på en väldigt god middag vi åt häromdagen - italienskt lantbröd, annorlunda och väldigt smakrikt, kommer vi absolut göra fler gånger!
Nya tävlingen hittar du HÄR så skynda in och tävla!


Till 1 bröd (ca 4 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk basilika
1 tsk salt
peppar
en nypa socker
125 g mozzarella
150 g riven ost
1 lantbröd
Hacka lök, vitlök och soltorkade tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något. Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom. Skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. (Hit kan man förbereda och låta ligga i kylen) Grädda i 175 C ca
30 min tills det är genomvarmt. Servera med en god sallad!
Inspiration: Matplatsen
Hej och tack för din kommentar!
Och för tipset om tävlingen, den ska jag absolut vara med i! :-)
Krya på dig!
Shit vad det där såg gott ut
Guuud va gott !!
det måste jag testa nån kväll när fantasin tryter :)
Åh gud vad gott och spännande det där såg ut, det vill jag testa! Så kul att prova nya saker i matväg.
Sv: Tack säger Liv! :-)
Tråkigt att vara sjuk, krya på dig!
Maten såg supergoda ut!
Förresten, kolla in min tävling! :)
mums... det där lät som en liten familjefavorit! ha en bästa helg
Gott det ser ut!!! Krya på dig!
Vad gott och mozzarella är ju favorit
Smaskens, det får bli morgondagens middag!