Tobleronemousse med hallonsås

Hoppas ni alla har en underbar helg i sommarvädret :) Har förberett förrätt och efterrätt inför kvällens grillning hemma hos oss och snart bär det av in till stan för promenad/fika/rosévin och för att njuta av det härliga vädret!

Denna efterrätt gjordes på förra helgens middag med vänner och den var jättegod och perfekt att förbereda innan. Tycker du om toblerone eller choklad överhuvudtaget och hallon så är denna efterrätt perfekt, kommer absolut att göras igen!

Mindre än en vecka kvar till tävlingen med Smultronbyn Träleksaker, du hittar den HÄR om du inte tävlat ännu!



4 port.

3 dl vispgrädde
200 g toblerone
1/2 dl strösocker
ca 250 g frysta hallon
(Citronmeliss)

Koka upp grädden. Ta av från värmen och smält i chokladen. Låt svalna och ställ i kylen i minst 1 timme. Smält sockret till det blir gyllenbrunt i en kastrull. Blanda ned hallonen och låt allt koka ihop. Sila genom en finmaskig sil, låt svalna och ställ sedan kallt fram till servering. Så långt kan du förbereda i tid innan gästerna kommer/innan efterrätten skall ätas. Strax innan servering vispar du chokladblandningen med elvisp till en mousse. Se upp att inte vispa för hårt för då spricker moussen. Lägg upp moussen i fina glas och häll hallonsåsen över, servera direkt.

Inspiration: Halv åtta hos mig

Kommentarer
Postat av: Linnea Granström- Mamma till Ebba ♥

Ja det är så galet gott med mjukglass, nu när man smaskat i sig årets första så blir det nog svårt att vandra förbi mjukglas stället när man handlar mat utan att få med sig en våffla hem ;)

2011-05-08 @ 21:47:54
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0