Panerad fläskfilé i chilisås

Denna rätt blev vi serverade i helgen, väldigt god rätt med mycket sås och hasselbackspotatis är ju bara såååå gott men något man gör alldeles för sällan!



4 port.

1 lagom stor fläskfilé
Ströbröd
1 ägg
Salt
Svartpeppar
3 dl grädde
4-5 msk chilisås
1 msk sötad senap
Riven ost

ca 12 jämnstora fasta potatisar
100g smör
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär skåror i potatisen. Ett tips! Lägg potatisen i en träslev så undviker du att skära genom potatisen. Smält smör i en kastrull och smaksätt med salt och peppar samt pressade vitlöksklyftor. Lägg potatisen på en djup plåt och pensla med smörblandningen. Ställ in i ugnen och pensla då och då med smöret, smält mer smör vid behov. Räkna med ca 45 minuter i ugnen beroende på storlek på potatisen. När potatisen är nästan klar tar du ut plåten och häller lite ströbröd på varje potatis och penslar en sista gång med smöret. Låt stå inne i ugnen några minuter till. Under tiden potatisen blir klar gör du kötträtten enligt nedan.
Skär fläskfilén i lagom stora portionsbitar. Vispa ett ägg i en skål och häll ströbröd i en annan skål. Smaksätt ströbrödet med salt och peppar. Vänd ner fläskfilén i ägget och panera sedan i ströbrödet. Bryn fläskfilén snabbt på ganska svag värme (för att inte paneringen ska brännas vid) och lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda grädde, chilisås och senap i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttet och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter till köttet är klart. Efter halva tiden häller du på riven ost på köttet. Servera köttet och såsen tillsammans med en god sallad och hasselbackspotatis.

Inspiration: Lena i Uppsala


Kommentarer
Postat av: Mikki och Milo

Det viktigate var juh att han kom =)=)=)=)

2011-03-28 @ 09:48:55
URL: http://mikkki.blogg.se/
Postat av: Martina J

Ååå, vad gott! Blev hungrig nu... :D

2011-03-29 @ 20:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0