Laxgryta - favorit i repris
Igår bjöd vi våra gäster på en favorit i repris - laxgryta som serverades med surdegsbröd, brännvinsost och limeaioli! Ni som inte testat denna måste göra det för det är som sagt en favorit hemma hos oss :)
Imorgon är sista dagen att tävla så har du inte tävlat ännu så kika in HÄR och tävla!

4 port.
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
0,5 gram saffran
2-5 morötter
2-7 potatisar
1/2 gul lök
3 dl grädde
4 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
ev salt
Skala och hacka morötter, potatis och lök i mindre bitar. Häll vatten, buljongtärningar, saffran, vin och och krossade tomater i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna och låt koka med till de blir mjuka. Tillsätt grädde och låt koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i. Låt sjuda i några minuter till laxen är färdig. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan och lägg i kräftstjärtarna så de blir varma. Servera i djupa tallrikar med aioli och gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
Imorgon är sista dagen att tävla så har du inte tävlat ännu så kika in HÄR och tävla!

4 port.
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1/2 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
0,5 gram saffran
2-5 morötter
2-7 potatisar
1/2 gul lök
3 dl grädde
4 laxfiléer
1 burk kräftstjärtar
ev salt
Skala och hacka morötter, potatis och lök i mindre bitar. Häll vatten, buljongtärningar, saffran, vin och och krossade tomater i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna och låt koka med till de blir mjuka. Tillsätt grädde och låt koka upp. Skär laxen i bitar och lägg i. Låt sjuda i några minuter till laxen är färdig. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan och lägg i kräftstjärtarna så de blir varma. Servera i djupa tallrikar med aioli och gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
Kommentarer
Postat av: M A T B L O G G E N
Laxgryta är ju bara så gott!! :-)
Postat av: floosan
Mums jag älskar lax!!
Postat av: Lollo
Det här receptet måste provas! Låter riktigt smaskigt!
Trackback