Rödspättarullar med purjolök-dillsås

4 port.
1/2 purjolök
1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 fisk buljongtärning
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 600 g rödspättafilé
ca 30 g fryst dill/eller 1/2 kruka färsk dill
Skiva purjolök tunt och fräs den direkt i smör i en traktörpanna. Strö över vetemjöl och rör sedan ned grädde, mjölk och vatten. Rör om och tillsätt en fiskbuljongtärning. Låt såsen koka upp medan du förbereder fisken. Strö salt och vitpeppar över rödspättan. Rulla ihop fisken från den tjocka änden och lägg ned rullarna i den kokande såsen. Sänk värmen och lägg över ett lock och låt fisken sjuda i såsen i ca 10 minuter. Precis innan servering strör du dill över fisken och såsen. Servera direkt med kokt potatis och en god sallad.
Inspiration: Lina Gebäck
Fisk ja... jag är jättedålig på att äta fisk.. ärligt, jag gillar inte fisk!
Men jag tänkte börja lätt med torsk.. hur ska man tillaga färsk torsk på bästa sätt tycker du? Men spenat(sås) och potatis? :)
RE:Modemajk
Torsk är jättegott men ingen fisk-sort som jag vanligtvis brukar göra hemma utan oftast faller valet på lax, rödspätta eller röding. Jag är heller inte så förtjust i spenatsås så det kan jag inte rekommendera. Jag själv skulle nog göra en fiskgratäng där du lägger torsken i en ugnsfast form, gör egen potatismos med äggula och lite mjölk/grädde som du lägger längs kanterna på formen. Gör en sås av Santa Maria creamy citrus fish-kryddmix som du blandar med creme fraiche och vatten. Häll över torsken och in i ugnen. Servera med god sallad. Det är mitt förslag =)
Tack så jättemycket för svaret!
Det låter jättegott :D
Mums! Fisk är gott. Här åt vi lax i gräddig apelsin- och rosmarinsås. Mums. Receptet finns på Arla. :)
Det ser jättegott ut och fisk är perfekt mat, vill ha:)
Så gott det ser ut!
jag rekommenderar den verkligen :)!
Detta såg ju helt underbart ut! Måste jag verkligen prova att tillaga, gud så smarigt! Samma med soppan här över.. Fisk är så gott! :D