Perfekt kött
Det är många som undrar hur jag tillagar mitt kött för att få det så rött som jag själv och många med mig vill ha sitt kött. I helgen tillagades ryggbiff och jag gör helt enkelt så här:
1) Salta och peppra köttet (om du inte har marinerat köttet)
2) Stek köttet runt om, hastigt på hög värme i en stekpanna med smör och olja
3) Sätt i stektermometer i köttbiten, stek färdigt köttbiten i ugnen på valfri temperatur. Ju lägre temperatur desto längre tid tar det men desto mörare blir köttbiten.
4) Ta ut köttet när temometern visar 58 grader. Lägg bort köttet från ugnsformen, på tex en skärbräda. Låt köttet vila, helst minst 10-15 minuter (inte under folie).
5) Skär upp köttet och njut!


1) Salta och peppra köttet (om du inte har marinerat köttet)
2) Stek köttet runt om, hastigt på hög värme i en stekpanna med smör och olja
3) Sätt i stektermometer i köttbiten, stek färdigt köttbiten i ugnen på valfri temperatur. Ju lägre temperatur desto längre tid tar det men desto mörare blir köttbiten.
4) Ta ut köttet när temometern visar 58 grader. Lägg bort köttet från ugnsformen, på tex en skärbräda. Låt köttet vila, helst minst 10-15 minuter (inte under folie).
5) Skär upp köttet och njut!


Kommentarer
Postat av: Lenaaaa
Tack så mycket :) fränt med en mat-blogg, kan behövas med min trista fantasi vad de gäller mat ;)
Postat av: Jane
Jag ska prova att tillaga mitt kött på ditt vis.
Det ser verkligen JÄTTE gott ut.
Kramar och tack / Jane
Postat av: mita
vilken underbar blogg. ska laga massor utav dom här rätterna. helt klart. tack,
californication
Postat av: ellen
Wow. Det ser perfekt ut!
Postat av: Dani
Oooh, nice! Jag är asdålig på kött. Misslyckas jämt. Ska nog ge ditt recept ett försök i helgen.
Trackback