Wokade grönsaker med räkor
Precis som jag lovade kommer här det urgoda receptet med wokade grönsaker och räkor serverade med nudlar, gott med en hel del sting i!
4 port.
1 röd paprika
1/2 knippe salladslök
1 lime (skal och juice)
1 burk bambuskott
75 g sugarsnaps
1 msk olja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1/2 burk kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
500 g räkor
Strimla paprikan och salladslöken. Riv skalet från en lime. Öppna burken med bambuskott och låt rinna av. Ta fram en wokpanna, hetta upp olja och woka paprika, bambuskott, salladslök och sugarsnaps i ett par minuter. För grönsakerna åt sidan i wokpannan, häll i lite mer olja och pressa sedan ned vitlöklyftor och ha i currypasta, låt fräsa någon minut. Häll sedan i kokosmjölken, vattnet, salt och limeskal. Pressa även ner limejuice. Låt allt koka upp under omrörning. Häll till sist ned räkor i såsen, låt dem bara bli varma (de får inte koka, då blir de sega) och servera allt direkt med nudlar.
4 port.
1 röd paprika
1/2 knippe salladslök
1 lime (skal och juice)
1 burk bambuskott
75 g sugarsnaps
1 msk olja till stekning
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1/2 burk kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
500 g räkor
Strimla paprikan och salladslöken. Riv skalet från en lime. Öppna burken med bambuskott och låt rinna av. Ta fram en wokpanna, hetta upp olja och woka paprika, bambuskott, salladslök och sugarsnaps i ett par minuter. För grönsakerna åt sidan i wokpannan, häll i lite mer olja och pressa sedan ned vitlöklyftor och ha i currypasta, låt fräsa någon minut. Häll sedan i kokosmjölken, vattnet, salt och limeskal. Pressa även ner limejuice. Låt allt koka upp under omrörning. Häll till sist ned räkor i såsen, låt dem bara bli varma (de får inte koka, då blir de sega) och servera allt direkt med nudlar.
Kommentarer
Trackback