Marockansk gryta

En härlig vintergryta med smaker från Marocko är dagens middagstips =)



4 port.

125 g charlottenlök
300 g morötter
Smör till stekning
ca 600 g tärnad rostbiff
1/2 tsk salt
3 krm mald ingefära
3 krm kanel
3 krm spiskummin
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk honung
1 apelsin (skal och bitar av apelsinen)
1/2 ask persilja

Skala och klyfta charlottenlök. Skala och skär morötter i slantar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Krydda köttet  med salt, ingefära, kanel, spiskummin och svartpeppar. Tillsätt sedan lök, morötter och pressa ned två vitlöksklyftor. Häll på vatten och en buljongtärning och låt koka upp. Lägg sedan på ett lock och låt småkoka i ca 20 minuter. Smaka av med honung och rivet skal från en apelsin. Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med apelsinbitar och persilja. Servera med ris.

Kommentarer
Postat av: lena

Nej den chips sorten har jag ej testat..Kram Lena

2011-02-26 @ 14:04:48
URL: http://blogg.amelia.se7lena70/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0