Kycklingpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 500 gram kycklingfile
2 pkt bacon
3,5 dl creme fraiche ( fetthalt 34 % )
2 msk chilisås
100 gram Creme Bonjour Grekisk vitlök
Salt & peppar
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen. Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strimla kycklingen och bryn den. Klipp ner baconet och bryn även den. Rör ner creme fraiche, creme bonjour och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Serveras tillsammans med en god sallad.
Inspiration: Jennys Matblogg
jag funderade på nåt med kyckling och bacon igår, det här blir ju perfekt!
Gud så gott det ser ut. Måste testa någon dag!
/S