Efterrätt - Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar
Så kommer här sista rätten i helgens middag efter kokboken Halv åtta hos mig, en vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. Gott, gott, gott och kommer absolut att göras mycket i sommar då den känns somrig, sval och fräsch!
4 port.
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl creme fraiche
2 msk florsocker
4 äggulor
1 lime
2 msk honung
Jordgubbar
Smält choklad och smör i ett vattenbad. Vispa ägg och florsocker poröst. Blanda chokladblandningen med äggblandningen. Blanda i creme fraiche försiktigt. Häll upp i glas och ställ kallt till servering. Använd 1 lime, både saft och skal, blanda med honung. Skiva jordgubbar och låt dem marineras i limeblandningen till servering.
4 port.
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl creme fraiche
2 msk florsocker
4 äggulor
1 lime
2 msk honung
Jordgubbar
Smält choklad och smör i ett vattenbad. Vispa ägg och florsocker poröst. Blanda chokladblandningen med äggblandningen. Blanda i creme fraiche försiktigt. Häll upp i glas och ställ kallt till servering. Använd 1 lime, både saft och skal, blanda med honung. Skiva jordgubbar och låt dem marineras i limeblandningen till servering.
Kommentarer
Postat av: Leia ♥
Gottgott. :)
Postat av: M A T B L O G G E N
Så gott. Chokladmousse är aldrig fel.
Trevlig helg! :-)
Trackback