Glöggtryfflar
Julbak nr 3 från helgen - glöggtryfflar. Gott, gott, gott och riktigt enkla att göra!

ca 20 st
200g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25g smör
1 tsk honung
2 msk glögg
Kakao till garnering
Klä en form, ca 12*18 cm med plastfolie. Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde med smör och honung. Ta kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Mixa ihop till en slät tryffelsmet med stavmixer. Häll därefter i glöggen och mixa. Häll tryffelsmeten i formen och låt stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar. Lossa tryffeln ur formen och skär i mindre bitar. Ett tips är att skölja kniven med varmt vatten och torka av mellan varje knivtag för att slippa att chokladen kladdar fast på kniven. Låt stelna i kylen ca 10 minuter. Doppa tryfflarna i kakao och förvara tryffeln svalt fram till servering.
Inspiration: Aftonbladet, Härligt Hemma

ca 20 st
200g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25g smör
1 tsk honung
2 msk glögg
Kakao till garnering
Klä en form, ca 12*18 cm med plastfolie. Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde med smör och honung. Ta kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Mixa ihop till en slät tryffelsmet med stavmixer. Häll därefter i glöggen och mixa. Häll tryffelsmeten i formen och låt stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar. Lossa tryffeln ur formen och skär i mindre bitar. Ett tips är att skölja kniven med varmt vatten och torka av mellan varje knivtag för att slippa att chokladen kladdar fast på kniven. Låt stelna i kylen ca 10 minuter. Doppa tryfflarna i kakao och förvara tryffeln svalt fram till servering.
Inspiration: Aftonbladet, Härligt Hemma
Kommentarer
Postat av: anna
tänkte kolla med dig om du har recept på någon superenkel julig kaka som jag kan baka och servera till kaffet på jul. har inte mkt tid så det får va nåt som e lätt att göra och sköter sig mestadels själv;)
Trackback