Köttfärslimpa med tomatsås

MUMS vad god den här maträtten var som vi testade för första gången i fredags :) Högst betyg av hela familjen! Sonen åt maträtten med pasta och broccoli och jag och maken som äter LCHF åt köttfärslimpan med en god sallad. Apropå LCHF var det vägning idag efter över en vecka med god mat i Barcelona och middagar hos vänner (inte mycket LCHF-ätande med andra ord den senaste tiden) men ändå visade vågen på minus 0,6 kg så nu är det bara ett kilo kvar till matchvikt :)



4 port.

1 gul lök
Smör
ca 600 g köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost, jag tog 4 peppar
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
Smör
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1/2 dl hackad färsk basilika
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk. Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar. Forma färsen till en limpa i en ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
Skala och finhacka vitlöken till tomatsåsen medan köttfärslimpan står i ugnen. Fräs vitlöken tillsammans med smör i en kastrull/hög stekpanna. Tillsätt krossad tomat, vispgrädde, kalvfond, basilika, salt och peppar. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera såsen med köttfärslimpan och en god sallad (för LCHF) eller kokt potatis.

Inspiration: LCHF Husmanskost med Anna Hallén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0