Lasagne
Brukar göra lasagne lite då och då och mitt knep för att få lasagnen sådär riktigt god är att använda sig av färska lasagneplattor, blir mums! Denna lasagne-rätt innehåller lite fler ingredienser än vanligt men tro mig, den är riktigt god och har lite sting!
3-4 port.
1 rödlök
1/2-1 zucchini
2 tomater
2-3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk torkad basilika eller oregano
Ostsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och svartpeppar
1 frp färska lasagneplattor
Riven ost
Sallad, gurka, tomat
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka rödlök och tärna zucchini i små bitar. Skiva tomaterna tunt. Fräs löken och pressade vitlöksklyftor mjuka i lite olja. Lägg allt på ett fat. Bryn köttfärs. Tillsätt lökfräst, zucchini, tomatpuré, sambal oelek, salt och svartpeppar. Smula ned oregano eller basilika. Fräs samman hastigt och tillsätt 2 dl vatten. Koka upp och låt koka ihop på svag värme i några minuter.
Smält smör i en kastrull, rör ned vetemjöl och vispa ned mjölk, lite i taget. Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning till såsen tjocknat. Rör då ned riven ost som bara får smälta, ej koka. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram en gratängform. Börja med ett lager ostsås och sedan ett lager lasagneplattor i gratängformen. Bred ut köttfärs och sedan ostsås och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och ostsås. Viktigt att ostsåsen täcker lasagneplattorna så de ej blir hårda. Toppa med tomatskivorna och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

3-4 port.
1 rödlök
1/2-1 zucchini
2 tomater
2-3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk torkad basilika eller oregano
Ostsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och svartpeppar
1 frp färska lasagneplattor
Riven ost
Sallad, gurka, tomat
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka rödlök och tärna zucchini i små bitar. Skiva tomaterna tunt. Fräs löken och pressade vitlöksklyftor mjuka i lite olja. Lägg allt på ett fat. Bryn köttfärs. Tillsätt lökfräst, zucchini, tomatpuré, sambal oelek, salt och svartpeppar. Smula ned oregano eller basilika. Fräs samman hastigt och tillsätt 2 dl vatten. Koka upp och låt koka ihop på svag värme i några minuter.
Smält smör i en kastrull, rör ned vetemjöl och vispa ned mjölk, lite i taget. Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning till såsen tjocknat. Rör då ned riven ost som bara får smälta, ej koka. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram en gratängform. Börja med ett lager ostsås och sedan ett lager lasagneplattor i gratängformen. Bred ut köttfärs och sedan ostsås och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och ostsås. Viktigt att ostsåsen täcker lasagneplattorna så de ej blir hårda. Toppa med tomatskivorna och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Matbloggen
Så gott med lasagne ! Mums!!
Postat av: Annica
Mm lät jättemumsigt. Jag och sambon unnade oss en riktigt god tacotallrik ute i dag och det kan också vara gott men riktig hemlagad mat slår ändå allt!
=)
Postat av: helene
svar: ja visst är den! riktigt bra! :) gott med lasagne förresten :D
Postat av: mikaela & malin
kika in och berätta vem som är din favorit i kvällens avsnitt av idol :) Kram
Postat av: jennifer
gått med lasange ;D
Postat av: Abby
Det såg himla gott ut!
/Abby
Postat av: Becka - Livet genom min Sony Ericsson lins!
Det är bara så synd att färsk pasta innehåller ägg. Sambon är nämligen allergisk mot ägg.
Postat av: eantonia
Hmm, det där tror jag jag måste pröva!! Älskar lasagne i alla former så :)
svar: Ja de tyckte jag med!! :)
Trackback