Enchilladas
Varför inte variera din köttfärssås och spaghetti med att istället göra köttfärsenchilladas? Gott och enkelt och roligt med lite variation!
3-4 port.
1/2 rödlök
1/2 purjolök
1 röd paprika
ca 500 g köttfärs
Olja
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 dl vatten
1 förp tortillabröd
Garnering: 1 krm paprikapulver
Yoghurtsås:
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka rödlök, purjolök och paprika. Bryn köttfärs i lite olja, när köttfärsen är genomstekt tillsätter du tomatpuré samt den finhackade rödlöken, purjolöken och paprikan. Krydda med spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Späd med vatten och låt koka till nästan all vätska har försvunnit. Fördela köttfärsen på tortillabröd. Lägg färsen på ena sidan av bröden. Rulla ihop brödet till hälften, vik in kanterna och rulla klart bröden. Lägg tortillabröden i en ugnsfast form och garnera med paprikapulver. Gratinera i ca 10 minuter i ugnen.
Servera dina enchilladas med en yoghurtsås (riv gurka, krama ur vätskan och blanda med matyoghurt. Pressa i vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar) och sallad! Smaklig måltid!


3-4 port.
1/2 rödlök
1/2 purjolök
1 röd paprika
ca 500 g köttfärs
Olja
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 dl vatten
1 förp tortillabröd
Garnering: 1 krm paprikapulver
Yoghurtsås:
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka rödlök, purjolök och paprika. Bryn köttfärs i lite olja, när köttfärsen är genomstekt tillsätter du tomatpuré samt den finhackade rödlöken, purjolöken och paprikan. Krydda med spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Späd med vatten och låt koka till nästan all vätska har försvunnit. Fördela köttfärsen på tortillabröd. Lägg färsen på ena sidan av bröden. Rulla ihop brödet till hälften, vik in kanterna och rulla klart bröden. Lägg tortillabröden i en ugnsfast form och garnera med paprikapulver. Gratinera i ca 10 minuter i ugnen.
Servera dina enchilladas med en yoghurtsås (riv gurka, krama ur vätskan och blanda med matyoghurt. Pressa i vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar) och sallad! Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Ebba
Läcker inspiration - precis vad jag behöver! Keep up the good work:)
Postat av: Lizzy
Hej! Veckans blogg är utsedd. Titta om det blev du, annars kan du försöka igen nästa vecka! :) Kram
Postat av: kristinaa
tack så mycket söta du!!
Postat av: Anonym
Det lät väldigt gott.
Nu är det lite tonårsvarning över mig, inte pensionärs :-).
Jag skall äta till middag lite youghurt och músli.
Lite lat ikväll.
Trevlig måndagkväll.
Postat av: fille
hahha jo allt bra själv då?
Postat av: gueri
Tack för att du skrev in din bloggadress i min blogg. Dina recept är läckra, mycket läckra.
Jag kommer att testa.
:-)
Gueri
Postat av: A f r o b e l i t a
OH hjälp vad gott=)
Trackback