Kanelbullens dag
Har du ätit bullar idag?
Ca 30-40 bullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1-1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
12-13 vetemjöl
Fyllning:
2 dubbeldaim
ca 150 g smör
ca 1 dl strösocker
Kanel
Pensling:
Uppvispat ägg
Garnering:
Hackade pistaschnötter
Pärlsocker
1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.
2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Finhacka daim och pistagenötter.
3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn eller bred ut smöret på degen. Strö över daim, kanel och socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Pensla bullarna med ägg. Strö över pistaschnötterna och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.
Sv: Tack så mycket! :)
- klart man har!
AHA..nu fattar jag varför det gick runt tjejer i centrumet där jag bor,med kanelbullar som de bjöd på!Jag undrade varför de gjorde det..men jag var väl lite virrig efter incidenten på Lindex ;-)
svar: Tack så mycket! den väcker verkligen sommarminnen :)
sv: Nej jag tycker oliver är jättegott! speciellt i pastasallad:)
hejsan ;) nee jag har inte ätit några bullar idag ;) hhahha sorry men jag tycker bara att de e en fånig svenskt påhitt ;) haha men rätt sött ändå ;) jag äter bullar när jag e sugen på bullar istället ;)
Åh va smaskigt dajm i bullar det ska jag testa nästa gång!! =)
GOTT! :)
Dina kanelbullar ser verkligen goda ut. Får testa till nästa kenelbullens dag!! ag läste även lite av dina matrecept. Ser mycket gott ut.
De där bullarna verkar väldigt goda :-)