Thailändsk köttfärssås
En väldigt god rätt som var länge sedan jag gjorde nu men igår var det dags igen för Thailändsk köttfärssås med nudlar och grönsaker. Väldigt mycket kryddor men kokosmjölken gör att det inte blir föööör starkt även om det såklart är en kryddig rätt. Rolig rätt att variera sin vanliga köttfärssås med!


4 port.
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 msk Santa Maria röd curry paste
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
2 tsk sambal oelek
2 tsk fisksås (eller 1 tsk salt)
1 tsk socker
Finhacka löken. Fräs löken i lite olja och röd curry paste i någon minut. Blanda ned köttfärsen och bryn den klar. Häll i kokosmjölk. Kärna ur och strimla den röda chilin, tillsätt den tillsammans med sambal oelek, fisksås och socker. Rör om och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Servera med nudlar och grönsaker.


4 port.
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 msk Santa Maria röd curry paste
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
2 tsk sambal oelek
2 tsk fisksås (eller 1 tsk salt)
1 tsk socker
Finhacka löken. Fräs löken i lite olja och röd curry paste i någon minut. Blanda ned köttfärsen och bryn den klar. Häll i kokosmjölk. Kärna ur och strimla den röda chilin, tillsätt den tillsammans med sambal oelek, fisksås och socker. Rör om och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Servera med nudlar och grönsaker.
Kommentarer
Postat av: Sandra
Jo skit mysigt och skönt =)
Postat av: Ewa
Åh så gott ,, så bra att kika in här om man vill ha lite middagstips =)
är det bra med dig ?
Kraam
Postat av: jessica
Svar; ja riktigt gott med kebab!
Postat av: MATBLOGGEN
Maten ser så himla smarrig ut !!
Trackback