Rosépepparbiffar

Vilken underbart god maträtt detta var, med lite "vuxnare" smak tack vare rosépepparn. Massa god sås som passar mig perfekt som älskar såsiga maträtter! Serverades med pressad potatis och sallad, mums!



3-4 port.

ca 600 g nötfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg

Sås:
1 msk krossade rosépepparkorn
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpuré
salt & peppar
soja

Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt svälla en stund. Hacka löken fint. Blanda
alla ingredienser till biffarna och forma till biffar och lägg på en skärbräda som du hällt vatten på innan.
Stek biffarna i smör på medelvärme, Lägg dem sedan på ett fat och varmhåll.

Mortla eller mosa rosépeppar och fräs i lite smör i en kastrull. Smula ner buljongen, rör i grädde
och creme fraiche. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar.
Lägg i biffarna i såsen och ta bort från plattan efter en liten stund. Servera med pressad potatis och sallad.

Inspiration: Matplatsen


Kommentarer
Postat av: Linn

ja!=)

2010-11-02 @ 22:22:18
URL: http://lnoo.blogg.se/
Postat av: Bella

Åh vad smarrigt det såg ut :-)



bs:

Ja visst är det. Ammar ju fortfarande så det får vara ett nyktert partajjande, men det funkar :-D

2010-11-03 @ 11:23:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/bellizzen
Postat av: MOA :)

Cool design!! :D

2010-11-04 @ 10:44:18
URL: http://moawernerssonn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0