Oxfilé och potatisgratäng
Mums vilken god middag vi gjorde i helgen. Vi helgrillade svensk oxfilé till perfekta 58 grader och en stunds vilning innan uppskärning. Åt det goda, möra köttet med en god potatisgratäng och chilismör. MUMS!



Potatisgratäng
4 port.
8 potatisar av mjölig sort
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar
Ställ ugnen på 225 grader. Finhacka lök. Skala och skär potatisen i tunna bitar. Lägg ner potatis i en ugnsfast form. Varva med lök och riven ost, avsluta med potatis. Blanda vitlök, grädde, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Häll över gräddblandningen över potatisen, se till att all potatis är täckt av grädden för att undvika att gratängen blir torr. Gratinera i ugn i ca 40-50 minuter eller till potatisen är mjuk.



Potatisgratäng
4 port.
8 potatisar av mjölig sort
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar
Ställ ugnen på 225 grader. Finhacka lök. Skala och skär potatisen i tunna bitar. Lägg ner potatis i en ugnsfast form. Varva med lök och riven ost, avsluta med potatis. Blanda vitlök, grädde, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Häll över gräddblandningen över potatisen, se till att all potatis är täckt av grädden för att undvika att gratängen blir torr. Gratinera i ugn i ca 40-50 minuter eller till potatisen är mjuk.
Kommentarer
Postat av: kerstin
lyxigt värre =0) ser jättegott ut ♥
/ K
Postat av: Laila
GOTT :d
Postat av: nikolina
det är super gott speciellt när man lagat den själv :)
du hade några schyssta recept , kommer definitivt prova dem :)
Postat av: Wilma
sv: Tacck!
Åhh va hungrig jag blev av de där bilderna! :O
Postat av: Martina J
Mmmmmm...gott!!! Gjorde du chilismöret själv också? Om inte, så har jag tips på ett supergott sådant: bara mosa ihop smör med lite (ca ½ tsk) Sambal Olek och lite rivet skal från en lime. Det är så enkelt och SÅ GOTT så det är nästan löjligt..! =)
Postat av: Coquina
SVAR:Martina J
Tack för ditt tips på chilismör =) Jag köpte chilismör denna gång, ska lägga in ett inlägg om vilket inom kort!
Trackback