Kanelbrownie till adventsfika
Advent närmar sig och igår gjordes en god kaka som passar perfekt till jul och advent! En kanelbrownie med saffransglasyr, mums! Kakan ska vara kladdig inuti men min kaka igår blev kladdig överallt så jag lägger på 5 minuter på gräddtiden för det behövs nog för att den ska bli lättare att skära och äta.
ca 14 bitar
150 g mörk choklad
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
100 g skalade pistaschnötter
Glasyr:
1/2 paket saffran
1 dl grädde
200 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsfast form (ca 20*30 cm). Smält smöret på svag värme i en kastrull, ha i den mörka chokladen i bitar och låt allt smälta ihop. Vispa socker, ägg och kanel till en luftig smet. Häll ned choklad/smör-blandningen och blanda. Sikta ned mjölet och rör till smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna fint och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen åt sidan och låt dra i en halvtimme. Koka upp saffranblandningen igen och dra åt sidan. Bryt den vita chokladen i bitar och rör ned den i saffranblandningen. Rör till glasyren stelnat något. Ha på glasyren på den kalla kakan. Skär kakan i lagom stora portionsbitar.
Inspiration: Amelia Jul
Tack :)
Ooo, förresten, vilken läcker kaka! Får nog ta och prova denna med någon gång framöver! :D
Svar: tack ^^
Ser gott ut.
- gud vad gott!
SVAR: Tack! <3