Gulaschsoppa
Finns väl ingenting höstigare än en gulaschsoppa. Gjorde en dubbel sats av denna soppa så vi har ätit på den i flera dagar, perfekt när man inte hinner/orkar laga mat! God är den också, smakrik även om den gärna hade fått vara lite mer spicy för min smak. Serveras med gräddfil och ett gott bröd till.


7-8 pers.
1,2 kg grytkött, nöt
2 gula lökar
Smör
Salt & Svartpeppar
5 vitlöksklyftor
4 msk paprikapulver
1 dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
ca 1 kg potatis
4 röda paprikor
2 gröna paprikor
Persilja, gräddfil och bröd
Ta fram din största kastrull. Skär grytbitarna i bitar om detta inte redan är gjort. Hacka lökarna. Bryn köttet i smör och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt löken och pressade vitlöksklyftor och stek ytterligare några minuter. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, köttbuljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca en timme, till köttet är mört. Under tiden köttet sjuder, skala och tärna potatis. Tärna paprikor. När köttet är nästan klart lägger du i potatis och paprikor och låter koka i ca 15 minuter till eller till potatisen är klar. Smaka av med mer salt och svartpeppar. Servera med gräddfil, hackad persilja och gott bröd.
Inspiration från Lina Gebäck


7-8 pers.
1,2 kg grytkött, nöt
2 gula lökar
Smör
Salt & Svartpeppar
5 vitlöksklyftor
4 msk paprikapulver
1 dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
ca 1 kg potatis
4 röda paprikor
2 gröna paprikor
Persilja, gräddfil och bröd
Ta fram din största kastrull. Skär grytbitarna i bitar om detta inte redan är gjort. Hacka lökarna. Bryn köttet i smör och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt löken och pressade vitlöksklyftor och stek ytterligare några minuter. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, köttbuljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca en timme, till köttet är mört. Under tiden köttet sjuder, skala och tärna potatis. Tärna paprikor. När köttet är nästan klart lägger du i potatis och paprikor och låter koka i ca 15 minuter till eller till potatisen är klar. Smaka av med mer salt och svartpeppar. Servera med gräddfil, hackad persilja och gott bröd.
Inspiration från Lina Gebäck
Kommentarer
Postat av: Yasmine
Tack så mycket :)
Postat av: Stephanie & Sannah (AMPELOS)
så himla gott! ska äta det idag:)
Postat av: Pinglan
Åhh, gulaschsoppa som är så gott!
Kul blogg du har. Ska återkomma för tips på matrecept är ju alltid bra.
Ha en jättego´ fortsatt måndag
Postat av: sonya
Gulaschsoppa är min absoluta favoritsoppa!
Ska vi följa varann via bloglovin?
Postat av: ronja
söt blogg!
Postat av: Bimbo Boy
Åh gott! :D Fint med rosa blogg. ;)
Postat av: fannie
trevligt att du läser min blogg!
din är väldigt fin och rolig
kram
Postat av: amila
cool blogg!
har aldrig sett en matblogg! :)
svar: filmen va jättebra!
:)
Postat av: linnda
sv: jaa det är skit kul! slipper jag dela med pappa tack och lov haha!
Postat av: Agnetha
Gulashsoppa är verkligen mums, brukar göra sån ibland.
BS Nästan lika söt som vår lilla Bettan !
Kram
Trackback