Fisk med äggsås och kokt potatis
Fisk med äggsås och potatis serverades flitigt när man gick i skolan och då tyckte jag nog maträtten var halvgod men som vuxen har jag lärt mig tycka om denna rätt och så här såg den ut när jag gjorde maträtten för några dagar sedan!

4 port.
Potatis
4 ägg
Ärtor
ca 600 g fiskfilé, jag använde mig av Kolja
2 krm salt
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1/2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 krm vitpeppar
1/2 kruka persilja
Koka potatis. Häll upp frysta ärtor i en skål och slå över vatten från vattenkokaren och häll sedan av vattnet när ärtorna tinat upp. Koka ägg i ca 7-8 minuter, till de är medelhårda. Strö över salt över fisken. Smält smör i en panna med höga kanter. Rör ner vetemjöl till en slät redning. Vispa ned mjölk, lite i taget samt vatten och creme fraiche. Tillsätt en buljongtärning och vitpeppar. Koka upp såsen. Lägg ned fisken i såsen och sänk värmen, låt sjuda på svag värme i ca 6-7 minuter, till fisken är klar. Skala äggen och grovhacka. Finhacka persilja. Strö över ägg och persilja över fisken i pannan. Servera med kokt potatis och ärtor.
Inspiration: Lina Gebäck

4 port.
Potatis
4 ägg
Ärtor
ca 600 g fiskfilé, jag använde mig av Kolja
2 krm salt
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1/2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 krm vitpeppar
1/2 kruka persilja
Koka potatis. Häll upp frysta ärtor i en skål och slå över vatten från vattenkokaren och häll sedan av vattnet när ärtorna tinat upp. Koka ägg i ca 7-8 minuter, till de är medelhårda. Strö över salt över fisken. Smält smör i en panna med höga kanter. Rör ner vetemjöl till en slät redning. Vispa ned mjölk, lite i taget samt vatten och creme fraiche. Tillsätt en buljongtärning och vitpeppar. Koka upp såsen. Lägg ned fisken i såsen och sänk värmen, låt sjuda på svag värme i ca 6-7 minuter, till fisken är klar. Skala äggen och grovhacka. Finhacka persilja. Strö över ägg och persilja över fisken i pannan. Servera med kokt potatis och ärtor.
Inspiration: Lina Gebäck
Kommentarer
Postat av: Annica
Igår när jag skrev kokt torsk fick jag någon kommentar om att det verkade trist men det kan vara jättegott om man har goda tillbehör till!
=)
Postat av: SCME
Håller verkligen med! Synd att det ska behöva vara så. Ser iallafall att du inte har några problem med att äta gott ;)
Postat av: Cornelia
Låter gott. Allt bra med dig?
Kram
Postat av: Anonym
- gott det såg ut!
Postat av: MOLLY
Hejjsan!
Allting bra med dig? (:
Kommentera gärna min blogg och säg vad du tycker om när jag sjunger för er läsare! (;
KRAM
Postat av: Jennie
Låter jättegott!! Gillar verkligen dina recept, rätt så enkla men goda, å passa hela familjen.... fortsätt så å tack för tipsen!!! /Jennie
Trackback