Smördegsinbakad oxfilé med rödvinsås

Vilken underbar middag vi gjorde igår. Smördegsinbakad oxfilé med egen potatismos och rödvinsås! Kankse blir det en liknande rätt på nyårsafton!



Oxfilén har du salt och peppar och bryns snabbt på hög värme runt om för att få en fin yta på köttet. Skiva vitlök tunt (ca 3 klyftor) och riv av färsk timjan. Strö vitlök och timjan runt om köttet. Täck hela oxfilén med smördeg och helgrilla köttet i ugn. 150 grader till innertemperaturen är 58 grader (för medium-rare), låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp köttet.

Rödvinsås

4 dl rött vin
1 msk oxfond
1½ msk råsocker/farinsocker
1 msk torkad timjan
2 tsk vetemjöl utrört i lite smör
2 msk smör
salt
nymald vitpeppar

1. Sjud vin, fond, socker och timjan ca 30 minuter.
2. Sila såsen och rör i smör/mjöl blandningen så att såsen tjocknar lite. Smaka av med smör, salt och peppar


Kommentarer
Postat av: FRIDA

sv: Åh vad kul! Vad bakade du för julgodis då? :)

2010-12-19 @ 18:43:03
URL: http://fridansfoto.blogg.se/
Postat av: Helena Ljunggren

Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut!

2010-12-20 @ 10:26:35
URL: http://www.helenaljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0