Grytbitar
Om man har lite tid att laga mat finns det ett väldigt gott recept gjord på grytbitar som blir mörare ju längre tid de får ligga i grytan =)
Recept för 4 personer
ca 500 g grytbitar av nötkött
Smör
ca 5 dl vatten
2 st lagerblad
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
3 dl vispgrädde
Salt, peppar och soja
Stek grytbitarna hastigt runtom i smör. Lägg över grytbitarna i en stor kastrull och täck med vatten, ca 5 dl. Lägg i lagerblad, lök skuren i bitar och buljongtärning. Låt småkoka i en timme. Plocka upp köttet från kastrullen och sila såsen. Häll ned skyn och köttet i kastrullen igen och tillsätt grädde. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris och en god sallad.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/kttrtt_103542927.jpg)
Recept för 4 personer
ca 500 g grytbitar av nötkött
Smör
ca 5 dl vatten
2 st lagerblad
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
3 dl vispgrädde
Salt, peppar och soja
Stek grytbitarna hastigt runtom i smör. Lägg över grytbitarna i en stor kastrull och täck med vatten, ca 5 dl. Lägg i lagerblad, lök skuren i bitar och buljongtärning. Låt småkoka i en timme. Plocka upp köttet från kastrullen och sila såsen. Häll ned skyn och köttet i kastrullen igen och tillsätt grädde. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris och en god sallad.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2100748/images/2010/kttrtt_103542927.jpg)
Kommentarer
Postat av: Agens
sv: Tack!!
Fin Blogg :)
Postat av: caroline tyledal
svar: Tack ska du ha! :) fin blogg förästen.
Kram
Postat av: Kerstin
ser gott ut, gör du allt själv ?
/ K
Postat av: carolin
tack så mycket :) ska verkligen kämpa ;D
Trackback