Smörgåstårta

Smörgåstårta kan verkligen vara hur gott som helst, självklart beroende på vad den innehåller. Själv gillar jag de med lax och räkor/kräftstjärtar bäst! Det roligaste är ju att garnera smörgåstårtorna, så här såg mina smörgåstårtor ut sist jag gjorde dem:
 
 
1 smörgåstårta

4 dl grädde
2 dl majonäs
0,5-1 frp frusen dill
2 ägg
1 burk/påse räkor
1 burk kräftstjärtar i lake beroende på tycke och smak
1/2 Purjolök
Citronpeppar
Salt och peppar
2 frp polarbröd (då räcker det till frukostbröd också då du endast behöver en helmåne från andra frp)

Förslag på garnering:
Äggula
Salladsblad
Räkor
Kräftstjärtar
Röd och svart caviar
Färsk dill
Citron
Gurka
Sallad
Physalis

Vispa grädden hårt. Tillsätt majonäsen och rör om. Låt en del av gräddblandningen användas till garneringen av smörgåstårtan så ställ det åt sidan, lagom mycket för att täcka smörgåstårtan i ett tunt lager. Koka äggen till de blir hårdkokta, lägg i kallt vatten och skala äggen när de svalnat. Hacka ägg, purjolök, räkor och kräftstjärtar smått. Blanda ner i gräddblandningen. Häll på frusen dill efter tycke och smak. Rör om. Krydda med citronpeppar, salt och peppar. Lägg ut en helmåne polarbröd på ett underlägg. Bred över blandningen, lägg på en till halvmåne, bred på blandningen. Fortsätt så till blandningen är slut och avsluta med en helmåne som du till sist använder gräddmajonäsen du ställt undan till att bre ett tunt lager med. Garnera med valfria tillbehör. Om du gör smörgåstårtan en dag i förväg (nästan att rekommendera då den blir godare och saftigare när den fått stått till sig) så sparar du gräddmajonäs och all garnering serveringsdagen så smörgåstårtan ser nygjord ut.

Inspiration: Min mamma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0