Midsommarmat

Imorgon avslutas min tävling där du kan vinna kokböcker som du hittar HÄR!
 
Vår midsommar blev inte alls som vi tänkt oss... Sonen vaknade med hög feber natten till midsommarafton så vår resa till Dalarna blev inställd och vi fick "fira" midsommar hemma istället. Gjorde en löjromstårta som vi mumsade på till lunch på midsommarafton ute i solen på terassen medan sonen sov!
 
 
100 g kavring
50 g smör
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
1/2 dl hackad gräslök
500 g kesella kvarg
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm stött svart- och rosépeppar
100 g löjrom
 
Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ i kyl. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim. Bred över rommen vid servering.
 
Inspiration: Arla.se

Kommentarer
Postat av: anna

dom är så goda såna "tårtor"

2012-06-25 @ 14:00:52
URL: http://heltenklaanna.blogg.se
Postat av: Marja

Tror jag gjorde just detta recept förra året från Arla. Oj så lyckt det blev!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

2012-06-26 @ 14:55:54
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0