Tävling - Bästa grilltipset

Oj vilket fint väder det varit idag - underbart! Vad passar bättre än en midsommartävling här på bloggen med tema grillning som ju är något av det bästa man kan äta under sommaren!

Tävlingsregler:

För att vara med i tävlingen vill jag att du lämnar ditt bästa grilltips (marinad, recept, tillbehör, tips och trix) i en kommentar till detta inlägg.

Vinst: Två vinnare vinner en varsin kokbok från Arla Köket, vilken det blir får bli en överraskning

Tävlingen avslutas: Måndagen den 25 juni



Arla.se har grillning en egen rubrik och där hittar du en massa goda grill-recept. Jag föll särskilt för grillad fisk med kräfttsatsiki som jag gärna skulle testa:

4 port.

4 fiskfiléer med skinn, t ex gös, regnbåge
1 msk Arla smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kräfttsatsiki:
1/2 gurka
1/2 tsk salt
150 g kokta kräftstjärtar
2 dl Arla Köket matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar

Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar. Pensla fisken med smör-&rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida. Servera fisken med kräfttsatsiki och grönsaker.



Inspiration: Arla.se

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Glad midsommar!

/ Jen (http://littledessert.se)

2012-06-22 @ 11:21:54
URL: http://littledessert.se
Postat av: Maria

SV: Detsamma till dig :)
Ha en fin kväll
// Maria

2012-06-22 @ 20:14:24
URL: http://blogg.amelia.se/mariasblogg
Postat av: Hanna

Så roligt att du tittade in på min blogg och så spännande med tävling.
Kram
HAnna

2012-06-22 @ 21:09:21
URL: http://blommorifonstret.blogspot.com
Postat av: Hanna

Trevlig midsommar.
Så roligt att du tittade in på min blogg och roligt med tävling.
Kram
Hanna

2012-06-22 @ 21:10:16
URL: http://blommorifonstret.blogspot.com
Postat av: Freja

Oj, grilltips... Vi grillar aldrig! Vi hör till de 4% i Sverige som aldrig grillar. Sist jag åt grillat var ganska exakt för 7 år sen... Så mitt grilltips får bli: Låt bli! Laga något på en spis eller i en ugn istället ;-)

2012-06-22 @ 21:29:54
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Cathrine ab imo pectore

Vad kul att hitta din matblogg! Fann dig via Bara Sara och kommer följa dig flitigt, så bra att få olika mat tips!

Vi älskar att grilla på sommaren! Skulle kunna göra det varje sommardag!:-)

Här kommer mitt bästa grilltips till tävlingen:

Fläskytterfile som jag markerar i någon god marinad,brukar testa lite olika! Men en mycket god potatisgratäng till det gillade köttet får ni recept på här.

Skivad potatis varvas med smulad fetaost, småskuren rödlök och soltorkad tomater skurna i mindre bitar. salt och peppar. Och massa grädde! In i ugnen och ta ut när gratängen är klar. supergott till grillade köttet!:-)

Ha det gott!!/Cathrine ab

2012-06-22 @ 21:56:05
URL: http://catho13.blogspot.se
Postat av: ♣ Ida - Hon som föddes med LKG

Hoppas du har haft en bra dag! ♥

2012-06-22 @ 23:26:14
URL: http://idahtt.blogg.se
Postat av: Shine

Hej!
Halkade in på din sida och den kommer jag säkert fortsätta läsa. : )
Mitt bästa bästa grilltips går till alla som står vid grillen : Vänd maten EN gång
Alltför många gånger ser jag personer som vänder sina köttbitar i tid och otid. Varje gång man vänder på maten så rinner köttsaft ner i grillen istället för att göra köttet saftigt och gott. Självklart gäller det att ha koll och inte för varmt.... Följer man detta grilltips blir maten mycket godare.
Ha det gott!
Kram

Postat av: En blandad kompott

Åh,vilken härlig blogg du har,här kan man få massor med tips och här kommer jag tillbaks...
Tack för din hälsning och att du tittade in på min blogg!
God fortsättning på midsommar helgen!

2012-06-23 @ 18:33:32
URL: http://en-blandadkompott.blogspot.com
Postat av: Sara

Tack för titten på min sida :)

Fortsatt trevlig helg

2012-06-23 @ 19:47:42
URL: http://vogelberga.blogspot.se
Postat av: Frida

Mitt allra bästa grilltips gäller revbren och/eller sparribs. Koka dem ett par timmar med lagerblad innan du grillar dem så bokstavligen trillar köttet av. Pensla på en marinad innan, under och efter grillningen så får du även en ljuvlig smak. Själv brukar vi marinera med en hemmagjord jack danielsmarinad. MUMS!!

2012-06-23 @ 23:39:21
URL: http://fridazz.blogg.se
Postat av: Alexsandra

Hej!
Mitt grilltips är Laxpaket perfekt när man ska iväg och ha med sig egen mat att grilla, allt i ett! Recept har jag i min blogg här!!!
http://antligenmamma.blogspot.se/2012/06/laxpaket.html

2012-06-24 @ 10:16:02
URL: http://antligenmamma.blogspot.com
Postat av: Alexsandra

mitt tips är att göra ett laxpaket, perfekt att ha med sg om man ska ha med egen grillmat el på picknicken. Recept finns här ... http://antligenmamma.blogspot.se/2012/06/laxpaket.html

2012-06-24 @ 10:18:04
URL: http://antligenmamma.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej! Såklart att jag vill vara med och tävla, älskar också att grilla! Mitt bästa tips måste vara att helgrilla med indirekt värme i en klotgrill. Det finns inget som slår det.Grillen fylls på halva sidan med kol/briketter och andra halvan får vara utan. En hel laxsida kryddar jag med ganska mycket citronpeppar och lite finhackad färsk dill. Den läggs på grillen på halvan utan kol. På med locket och vänta ca 15-20 min. Laxen blir otroligt god och saftig på detta vis. Serveras med en sås på 2 dl creme fraiche, ½ fihackad rödlök, 2 dl hackade räkor, 1 burk stenbitsrom, 1-2 tsk chilisås och finhackad dill. Lite kokt färskpotatis och färsk sparris som grillats lätt över glöd och sen är det bara att njuuuuuta. Finns inget godare!
Kött blir också riktigt gott att grilla indirekt. En fläskfilé marinerar jag i ½ dl rapsolja, 2 msk soja, 1 msk kalvfond, 2 msk sweetchilisås, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk svartpeppar och 1 tsk torkad rosmarin. Låter den marineras i några timmar och grillar den lite över glöden först så den får fin färg och flyttar sen över den till halvan utan glöd. På med locket och grilla till 70-72 grader. Sen får den vila i folie en stund innan den skärs upp i tunna skivor och äts med god potatisgratäng och en god sås mmmm.... Marinaden ger jättegod smak och den använder jag till nästan allt kött som grillas. Nu blev det visst flera tips och jag skulle lätt kunna fortsätta. Älskar att grilla! Sa jag det....?

2012-06-24 @ 10:46:48
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej! Mitt bästa grilltips är att helgrilla med indirekt värme i en klotgrill. Det blir 1000 gånger godare kan jag lova. Då fyller man halva grillen med kol och låter andra halvan vara utan. En hel laxsida kryddar jag med citronpeppar och finhackad färsk dill. Lägger den på halvan utan kol och sen på med locket. Vänta 15-20 min och sen är det klart. Laxen blir otroligt god och saftig. Till det serverar jag en sås på 2 dl creme fraiche, 2 dl hackade räkor, ½ finhackad rödlök, 1 burk rom, 1-2 tsk chilisås och finhackad dill. Serverar det med kokt färskpotatis och färsk grillad sparris. Såååå fantastiskt gott! Hela köttbitar grillar jag också på liknande vis. Marinerar gärna i min favoritmarinad på ½ dl rapsolja, 2 msk soja, 1 msk kalvfond, 2 msk sweetchilisås, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk svartpeppar och 1 tsk torkad rosmarin. Köttet får marinera i några timmar. sen grillar jag en stund över glöden så det får fin färg. Sen flyttar jag över det till delen utan kol och grillar det färdigt under lock. Fläskfilé grillar jag till 70-72 grader, låter det vila i folie en stund och serverar det uppskuret i tunna skivor till en god potatisgratäng och en god sås mmmmm....Jag älskar verkligen att grilla och skulle kunna fortsätta länge...:)

2012-06-24 @ 12:15:17
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Postat av: Susanne P

Oj....vi grillar jättemycket men att komma på ett bra grilltips var inte det lättaste.
Men det jag spontant kom på var när vi var sugna på tzatziki men upptäckta att vi inte hade någon gurka hemma.
Vi tog turkisk youghurt, rivet äpple, lite hunung, vitlök, en dutt vinäger, salt och peppar.
Och plötsligt låg den "riktiga" gurktzatzikin i skuggan av den "nya" äppeltzatsikin.

Vad roligt att du tittade in till mej så jag hittade din fina sida. HIT kommer jag att återkomma till många gånger!
Kram

2012-06-24 @ 16:47:13
URL: http://www.susannep.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej! Jag älskar verkligen att grilla och mitt bästa tips är att helgrilla med indirekt värme i en klotgrill. Då fyller man halva grillen med kol och låter andra halvan vara utan. En hel laxsida tex kryddar jag med citronpeppar och färsk finklippt dill och lägger den på grillen över halvan utan kol. På med locket och vänta i ca 15-20 min sen är det klart och laxen blir sååå fantastiskt god och saftig. Till det serverar jag gärna en sås på creme fraiche, hackade räkor, rom, finhackad rödlök, en liten skvätt chilisås och färsk dill. Kokt färskpotatis och lättgrillad färsk sparris och sen är middagen komplett! Kan inte bli mycket godare.

2012-06-24 @ 20:38:53
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej! Jag älskar verkligen att grilla och mitt bästa tips får bli att helgrilla en laxsida med indirekt värme i en klotgrill. Då fyller man halva grillen med kol och låter halva vara utan. Laxsidan kryddar jag med citronpeppar och färsk finklippt dill och lägger den med skinnet ner på gallret på halvan utan kol. På med locket och väntar i ca 20 min. Godare och saftigare lax får man leta efter. Till det serverar jag en sås på creme fraiche, finhackad rödlök, hackade räkor, rom, dill och en liten skvätt chilisås. Lite kokt färskpotatis och lättgrillad färsk sparris och sen är middagen komplett. Såååå fantastiskt gott kan jag lova!!!

2012-06-24 @ 20:46:21
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Postat av: dianasdrömmar

Mina bästa grilltips är:att glöden/kolen ska vara vit vilket den blir efter ca 45 min och att tar ut köttet ca 1 timme innan grillning från kylskåpet.stor kram Diana

2012-06-24 @ 22:56:45
URL: http://xn--dianasdrmmar-cjb.se/
Postat av: Therese

Hej! Mitt bästa tips måste bli att helgrilla med indirekt värme i en klotgrill. Vi använder den metoden till att grilla hela filéer och stekar. Blir hur gott som helst. Hel laxsida är en favorit. Då kryddar jag laxen med citronpeppar och färsk dill och lägger den med skinnsidan ner på grillgallret. Under ska det inte vara kol utan kolen ska bara vara i halva grillen. På med locket och vänta ca 15-20 min. Laxen blir fantastiskt god och saftig på detta vis.Till detta serverar jag en supergod sås på creme fraiche, hackade räkor, hackad rödlök, en liten skvätt chilisås, dill och rom. Sen självklart kokt färskpotatis och lättgrillad färsk sparris.Såååå gott!!!

2012-06-25 @ 21:49:53
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0