Torsk med smörstekt vitkål

Hoppas att ni haft en härlig helg, äntligen kom ju snön så nu är det vitt och fint ute. Rejält kallt dessutom med nästan tio minusgrader. Vi fortsätter med kolhydratsfattig kost under vardagarna (ej strikt LCHF utan mer på vårt sätt) och denna rätt åt vi i förra veckan - gott, gott, gott!
 
 
Skär vitkål i tunna strimlor. Stek vitkålen i rikligt med smör i en stekpanna. När kålen blivit varm tillsätter du kryddor, jag tog salt och sambal oelek. Rör runt och och servera direkt. 
 
3 port. torsk med frasigt täcke
 
ca 300g torsk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
25g smör
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
0,5-1 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
 
Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200˚C. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Smält smör i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar och ställ kallt till servering. Servera fisken med potatis, citronsås och citronklyftor.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0