Saturday Night Teriyaki Chicken

Jag älskar Donal Skehan och hans lättsamma sätt, jag blir alltid glad när han är på tv. Han påminner massa om Jamie Oliver men då han pratar svengelska får man många goda skratt samtidigt som man blir imponerad av hur duktig han är i köket och vilka goda recept han gör. Vi testade hans Saturday Night Teriyaki Chicken en helg för några veckor sedan och mums, mums, mums vad smarrigt det blev. Tummen upp från hela famijen. Massa smaker men utan att vara för starkt. Det här kommer vi absolut göra snart igen!
 
 
3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, skal och saft
5 msk mörk sojasås
1 msk mörkt farinsocker
1 msk solrosolja
1 msk sesamolja
6 kycklingfiléer
300 g äggnudlar
6 vårlökar, fint skivade
ca 5 msk sesamfrön
1 kruka koriander
1 röd chili, urkärnad och fint skivad, till garnering
 
Rosta sesamfrön i en het panna, var försiktigt så att de inte bränns vid. I en stor skål, gör marinaden för kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt socker, solrosolja och sesamolja, vispa runt tills sockret löser sig. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter, gärna längre. Värm ugnen till 200 ° C. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt, efter halva tillagningstiden, blanda runt och slå marinaden över kycklingen. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kokta nudlar, salladslök och en pressad limejuice. Blanda runt tills allt är täckt med sås. Strö över sesamfrön och garnera med koriander och röd chili. Servera genast!
 
Inspiration: Donal Skehan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0