Rulltårta med nutella
I helgen bakade jag rulltårta med nutella, en perfekt dessert som går snabbt att tillaga och man kan ha denna i kylen/frysen i väntan på att man får fikagäster. Särskilt goda är dessa att äta med lättvispad grädde och hallon.
![](https://cdn3.cdnme.se/2100748/6-3/img_7776_524b453f9606ee63374328ca.jpg)
3 ägg
1,5 dl socker
50g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
50g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 -1 burk Nutella
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken i den. Blanda kakao, potatismjöl, mjöl och bakpulver i en egen bunke och rör försiktigt ner detta i äggvispet varvat med smörblandningen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250 gr i ca 4-5 min. Stjälp upp kakan med en gång på ett nytt bakplåtspapper med strösocker på. Låt kakan svalna något innan du breder på nutellan. Rulla sedan botten från den ena långsidan till den andra. Ställ rulltårtan kallt till servering, skär upp i bitar och toppa rulltårtan med vispad grädde och färska bär.
Inspiration: Bakverk och Fikastunder
Kommentarer
Trackback