Torskpaket med örtdressing
Häromdagen tillagades torsk i ugn med citrondressing. Torsken tillagades i bakplåtspapper med en örtdressing vilket gjorde fisken smakrik och god. Rätten serverades med en kall citronsås och potatis. En rätt man även kan tillaga på grillen i sommar!


4 port.
600g torskfilé
Potatis
1 citron
2 msk hackad gräslök
1 msk olja
Salt och peppar
1 fänkål
2 tomater
1,5 dl gräddfil
bakplåtspapper
Satt ugnen på 225˚C. Koka potatisen i saltat vatten. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda hälften av skalet och 1 msk citronsaft med gräslök, olja, salt och peppar. Skär fänkålen och tomaterna i skivor. Fördela grönsakerna på 4 bakplatspapper. Skär fisken i 4 portionsbitar. Lägg dem på grönsakerna och skeda över örtblandningen. Salta och peppra. Vik ihop till paket. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen 15–20 minuter. Blanda gräddfilen med resten av citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskpaketen med potatis och citronsåsen.
Inspiration: ICA.se
Kommentarer
Trackback